Toruń, dnia 13.08.2018 r.
ZAPYTANIE OFERTOWE
Organizacja Producentów Ryb Jesiotrowatych (Zamawiający) zaprasza do złożenia oferty na kompleksową organizację stoiska promocyjnego w związku z realizacją zadania
pn. „Rybactwo i Wędkarstwo na Targach Smaki Regionów”.
1.Zakres prac związanych z realizacją zadania obejmuje:
- Wynajem powierzchni wystawienniczej 24 m2
- Opłata rejestracyjna
- Wyposażenie dodatkowe stoiska promocyjnego
- Wynajem sprzętu gastronomicznego i cateringowego na stoisko
- Dekoracje kwiatowe i oprawa plastyczna stoiska
- Personel obsługujący stoisko – 2 osoby x 4 dni
- Usługa cateringowa 1000 porcji dań z ryb
- Noclegi dla 4 osób na 3 doby
2. Termin i miejsce realizacji zadania:
Realizacja zadania będzie miała miejsce w dniach 29.09 – 01.10 2018 roku w Poznaniu. Stoisko promocyjne zostanie utworzone w ramach Targów Smaki Regionów, które odbywają się w połączeniu z Targami Polagra Food oraz Polagra Gastro. Organizatorami Targów Smaki Regionów są Międzynarodowe Targi Poznańskie oraz Związek Województw Rzeczypospolitej Polskiej.
3. Kryteria oceny oferty:
Spośród ofert podlegających ocenie Zamawiający dokona wyboru najkorzystniejszej dla niego oferty, biorąc pod uwagę cenę i doświadczenie oferenta. W przedmiotowym postępowaniu przy wyborze oferty najkorzystniejszej Zamawiający zastosuje następujące kryteria: cena – waga 40% i doświadczenie – waga 60%.
Opis sposobu wyliczenia poszczególnych elementów składowych oferty:
1. Cena – waga 40% (maksymalnie 40 punktów)
Cenę brutto za wykonanie zamówienia należy podać w złotych polskich z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, Cena powinna obejmować całkowity koszt realizacji zamówienia objętego zapytaniem ofertowym.
Punkty przyznawane za kryterium cena będą liczone wg następującego wzoru:
C = (Cmin : C0) x 40
gdzie:
C – liczba punktów przyznana danej ofercie,
Cmin – najniższa cena spośród ważnych ofert,
C0 – cena obliczona badanej oferty.
2. Doświadczenie – waga 60% (maksymalnie 60 punktów)
Przez doświadczenie rozumie się łączną liczbę zrealizowanych operacji przygotowania i obsługi targów zarówno krajowych jak i międzynarodowych.
Punkty przyznawane za kryterium „doświadczenie ” będą liczone wg następującego wzoru
D = (D1 : Dmax) x 60
gdzie:
D – liczba punktów przyznana danej ofercie,
D1 – doświadczenie obliczone badanej oferty,
Dmax – największe doświadczenie spośród ważnych ofert.
Łączna ilość punktów ocenianej oferty (ocena końcowa): W = C +D
gdzie:
W – ocena końcowa,
C – punkty za cenę,
D – punkty za doświadczenie Wykonawcy.
Cena oferty (łączny koszt realizacji zadania) musi być podana cyfrowo i słownie
z wyodrębnieniem podatku VAT. Cena ofertowa = cena netto + podatek VAT należy naliczyć zgodnie z ustawą z dnia 11 marca 2004 r. o podatku od towarów i usług (Dz. U. z 5 kwietnia 2004 r. Nr 54, poz. 535). Wykonawca ma obowiązek wyceny wszystkich elementów przedmiotu zamówienia.
4. Osoby, które nie mogą złożyć oferty:
Oferty nie może złożyć osoba fizyczna, która:
1) pełni funkcję członka komisji zarządzającej funduszu promocji w Krajowym Ośrodku Wsparcia Rolnictwa;
2) pełni funkcję członka organu zarządzającego lub nadzorczego Zamawiającego.
3) jest osobą upoważnioną do zaciągania zobowiązań w imieniu Zamawiającego, lub osobą wykonującą w jego imieniu czynności związane z procedurą wyboru wykonawcy;
4) pozostaje w związku małżeńskim, w stosunku pokrewieństwa lub powinowactwa w linii prostej, pokrewieństwa drugiego stopnia lub powinowactwa drugiego stopnia w linii bocznej lub w stosunku przysposobienia, opieki lub kurateli, z osobą pełniącą funkcje, o których mowa w pkt 1–3.
5. Termin i miejsce składania ofert:
Termin składania ofert upływa 24.08.2018 r. do godz. 10:00. Ofertę należy złożyć w siedzibie Organizacji Producentów Ryb Jesiotrowatych ul. Słowackiego 80, 87-100 Toruń lub drogą elektroniczną na adres: oprj@wp.pl. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane.
6. Odrzucenie oferty:
Oferta podlega odrzuceniu w przypadku, gdy:
1) jej treść nie odpowiada treści zapytania ofertowego,
2) została złożona przez podmiot niespełniających warunków udziału w postępowaniu, chyba że beneficjent nie przewiduje warunków udziału w postępowania,
3) wykonawcą zadania jest osoba fizyczna, o której mowa w § 8 ust.3 rozporządzenia z dnia 26 czerwca 2017 r. w sprawie szczegółowych warunków i trybu udzielania wsparcia finansowego z funduszy promocji produktów rolno-spożywczych,
4) została złożona po terminie.
6. Informacja o wyborze najkorzystniejszej oferty:
O rozstrzygnięciu zapytania ofertowego Zamawiający udostępnia poprzez zamieszczenie na stronie internetowej informację o:
– wyborze wykonawcy albo
– odrzuceniu ofert, albo
– niezłożeniu żadnej oferty, albo
– zakończeniu postępowania bez wyboru żadnej oferty,
oraz wysłanie informacji do wszystkich podmiotów, które złożyły oferty w postępowaniu. W zawiadomieniu o wyborze oferty najkorzystniejszej Zamawiający poinformuje Wykonawcę o terminie i miejscu zawarcia umowy.
7. Informacje i wyjaśnienia:
Wszelkie informacje dotyczące przedmiotu zamówienia można uzyskać w siedzibie Organizacji Producentów Ryb Jesiotrowatych, ul. Słowackiego 80, 87-100 Toruń lub pod
nr telefonu 056 622-52-92.
8. Postanowienia końcowe:
a) Dokonując wyboru oferty Zamawiający będzie kierował się zasadami równego traktowania, uczciwej konkurencji i przejrzystości.
b) Aż do otwarcia ofert Zamawiający może odwołać zapytanie ofertowe bez podania przyczyn.
c) Zamawiający może zamknąć zapytanie ofertowe bez wybrania którejkolwiek oferty bez podania przyczyn.
d) W przypadkach, o których mowa w pkt. b) i d) złożone oferty przestają wiązać Oferentów, a Oferentom nie przysługują żadne roszczenia wobec Zamawiającego.
e) Złożenie oferty oznacza akceptację niniejszych warunków zapytania ofertowego.
f) Decyzje Zamawiającego w sprawach związanych z ogłoszonym zapytaniem ofertowym są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
g) Do niniejszego postępowania nie mają zastosowania przepisy ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz.U. z 2010 nr 113, poz. 759, z późn. zm.). Postępowanie zostanie przeprowadzone na podstawie art. 701 i nast. Kodeksu cywilnego.
h) Zamawiający nie dopuszcza do składania ofert częściowych.
i) Zamawiający nie dopuszcza do składania ofert warunkowych.
j) Zamawiający nie przewiduje zwrotu kosztów udziału w postępowaniu.